Síntesis taller 9/2017: retorn formal de propostes

Data: 8 de juny de 2017.

Lloc i durada: Biblioteca Bon Pastor. Inici a les 19:00, final 20:30 hores.

Assistents veïns: Antonio, Ferran, Salvador, Josep Maria, Mari, Dorinda, Paquita, Josep Maria i Josep. Cr Polis: Xavi i Tomeu

Objectius: Informar de les idees i formes treballades des de CR Polis, a partir de les idees recollides en tallers anteriors, vers el monument als bombardejos, la senyalització de tots els punts i recollir noves aportacions.

000DSC05802.jpgDesenvolupament: La sessió consta de dues parts, una primera a l’auditori de la biblioteca, on s’expliquen les següents propostes treballades des de CR Polis:

  • Pel monument als bombardejos de 1937 (entorn Museu-arxiu Cases Barates) es planteja un element vertical amb l’ús de l’aigua i la llum.
  • Pel que fa a la senyalització dels diferents punts d’intervenció, es descarta l’us del model de senyal direccional (amb suport cilíndric vertical i mòduls horitzontals) desprès d’una anàlisi de la seva ubicació. La raó és l’excés de mòduls (més de 4 en una mateixa direcció) que resultaria en alguns casos, creant confusió i cansament visual als vianants. En el seu lloc se suggereix un element vertical amb aigua, derivat del mateix proposat per a l’entorn del Museu-arxiu Cases Barates, però amb una escala menor.
  • Finalment es mostren imatges de diferents exemples de monuments amb l’ús de l’aigua (font clàssica, làmines d’aigua amb o sense escultura dins, jocs d’aigua amb sortidors situats en el paviment, recorreguts d’aigua en el pla horitzontal i vertical, etc.).

La segon part es realitza en la cruïlla dels carrers Tàrrega/Ardèvol, en la qual es debaten els referents mostrats en la primera part, per formular in-situ la ubicació i escala de l’element de memoria dels bombardejos

Conclusions i acords

  • S’acorda l’element vertical amb aigua, permetent que aquesta es pugui tocar, però no en el sentit de banyar-se dins.
  • Es descarta l’opció de làmina d’aigua per l’acumulació de brutícia, el seu manteniment i altres usos no previstos.
  • De la ubicació, es parla de situar l’element vertical amb aigua entre la rodona marcada actualment en el paviment en color gris (propera al carrer Tàrrega) i l’esplanada que hi haurà en l’àrea actualment ocupada per l’illa de cases barates compresa entre Tarrega, Ardèvol, Claramunt i Barnola (illa de cases situada a ponent), un cop enderrocada aquesta. Es debat on ubicar l’element vertical, sense concloure clarament si més cap a un extrem o l’altre.
  • En el cas de situar l’element vertical de memòria més a prop del carrer Claramunt, es considera la possibilitat de situar entre aquest i el carrer Tàrrega, un altre intervenció amb aigua (joc d’aigua amb sortidors situats en el paviment) al llarg de la futura esplanada. En aquest cas es veu interessant fer compatible la significació de la memòria dels bombardejos de 1937 amb un us lúdic de l’espai, de manera congruent.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s