Taller 28 de junio 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lloc i durada: local aa.vv. Bon Pastor. Inici a les 18:15, final 19:45 hores.

Assistents veïns: Fina, Ferran, Zoila, Cinthia, Josep, Antonio, Paquita, Xavier, Josep Maria, Dorinda, Salvador, Joana; Cr Polis: Xavi, Marien i Tomeu

Objectius: (Continuació del taller 2) Definir propostes d’usos, funcions i/o objectius de les intervencions per a cada un dels espais seleccionats en la 4 jornada, celebrada el dissabte 28 de maig de 2016, a l’auditori de la biblioteca de Bon Pastor.

Desenvolupament: Com a continuació del taller anterior (divendres 17 de juny) s’emfasitza la importància d’acordar els potencials usos i les funcions de cada espai i els objectius de la intervenció a fer. Es debaten cada un dels espais senyalats, amb l’ajut d’una imatge per situar el lloc i diverses fotografies del mateix (veure: presentacio 3r taller 28 juny.ppt). En total s’elaboren les següents propostes per als 2 espais següents.

Resultats:

  • La Maquinista. On fer l’actuació: a la cantonada del parc de la Maquinista entre els carrers St. Adrià i Ferran Junoy. L’objectiu de la intervenció proposat és senyalar l’entrada al barri, com una manera d’indicar i localitzar on és Bon Pastor i fer visible la connexió amb la ciutat. Es recorda que en aquest punt hi havien els antics “burots,”on es cobraven els drets d’entrada al barri. A més de ser el lloc d’entrada des de “Barcelona”, referència que encara algunes persones diuen. Entre les propostes per donar forma a la intervenció es parla de volums (el nom del barri en lletres grosses…).

 

  • La Pinya (Plaça Mossen Cortinas)-Antic camp de futbol. Es posa de manifest la complexitat de la zona i la necessitat de renovar la plaça. Es parla dels futurs equipaments de ciutat destinats a usos d’esports minoritaris per a l’antic camp de futbol, la necessitat de revisar els plans anteriors i de treballar amb la resta del barri i ajuntament per redefinir usos. Per aquesta raó es proposa centrar la intervenció en l’antic local de la Pinya. On fer l’actuació: es concreta en la façana del carrer dels Cresques, on hi havia l’antic local d’oci juvenil. L’objectiu de la intervenció és la de recordar el que va ser La Pinya. Es parla de situar alguna placa, una rajola, pintar la porta, etc., indicant on va estar.

 

Es tanca la sessió recordant els 10 punts d’actuació indicats en els tres tallers realitzats durant el mes de juny. Es proposa d’anar pensant en possibles formes d’intervenir en aquests i reprendre els tallers als mesos de setembre i octubre.

Descargar Presentación del taller presentació 3r taller 28 juny

Anuncios